Werksituaties: wanneer gebruik je welke tolkuren?
Stel, je wil een tolk inzetten voor iets dat met werk te maken heeft. Dan heb je tolkuren nodig. Bij een betaalde baan zijn dit werkuren, maar hoe zit het met een sollicitatiegesprek? Of als je werkt op een sociale werkplaats of naar dagbesteding gaat? Voor deze en andere situaties gebruik je niet je werkuren. Soms moet je hiervoor leefuren inzetten, of moet de werkgever je tolk betalen. We hebben een overzicht gemaakt, zodat je van alle situaties precies weet van welke uren je de tolk mag inzetten.
Betaald werk: werkuren
Werk je en krijg je hiervoor salaris? Dan zet je een tolk in op werkuren.
Sollicitatie naar betaald werk: werkuren
Zoek je een betaalde baan en heb je al een baan? Dan mag je werkuren voor je huidige baan inzetten voor een sollicitatiegesprek, assessment of ander gesprek.
Heb je nu nog geen baan en zoek je een betaalde baan? Dan kun je bij UWV werkuren voor sollicitatie aanvragen. Je krijgt dan een aantal tolkuren voor sollicitatiegesprekken.
Dagbesteding: leefuren
Werk je op de dagbesteding? Dan zet je een tolk in van je leefuren.
Sociaal werkbedrijf: bedrijf betaalt
Werk je voor een sociaal werkbedrijf (sociale werkplaats)? Dan mag je ook een tolk inzetten. Je krijgt geen tolkuren, want het sociaal werkbedrijf betaalt voor de tolk.
Vrijwilligerswerk: leefuren
Doe je vrijwilligerswerk in je eigen tijd? Dan zet je een tolk in van je leefuren.
Stage: werk- of onderwijsuren
Loop je stage vanuit je werk? Bijvoorbeeld omdat je een opleiding volgt via je werkgever? Dan zet je een tolk in van je werkuren en kun je extra werkuren aanvragen.
Loop je stage vanuit je opleiding? Dan zet je een tolk in van je onderwijsuren.
Sollicitatie naar dagbesteding of sociaal werkbedrijf: leefuren
Vragen?
Heb je nog vragen hierover? Of over andere situaties? Neem contact met ons op!