Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Is jouw tolkprofiel nog actueel?

In onze bemiddelingsdienst wordt jouw tolkprofiel dag en nacht vergeleken met tolkaanvragen. Hoe beter je past, hoe meer aanvragen je krijgt. Wil je meer of andere tolkopdrachten krijgen? Lees dan onze tips om jouw profiel te updaten.

Op elke tolkopdracht past een dekseltje… uhh, een passende tolk! Wanneer een tolkgebruiker een tolkopdracht invoert, gaat Tolkcontact op zoek naar een tolk. Jouw tolkprofiel wordt vergeleken met de tolkaanvraag. We kijken of je tolkt in de gevraagde modaliteit, in de gevraagde tolksituatie en – indien van toepassing – via het gevraagde programma en met de gevraagde extra vaardigheden. Onze automatische bemiddeling zoekt dag en nacht.

De tolken die matchen bij de aanvraag benaderen we vervolgens op volgorde van reisafstand tot de opdrachtlocatie. We sms’en eerst de mensen die het dichtstbij wonen. Bij een tolkopdracht op afstand maakt reistijd niet. Daarom benaderen we voor die opdrachten tolken in willekeurige volgorde. In de meeste gevallen lukt het ons om een passende tolk te regelen.

Tolken op afstand

Bij het invoeren van een tolkopdracht op afstand kiest een tolkgebruiker welk programma hij gaat gebruiken. Denk aan Microsoft Teams, Zoom, Whatsapp, Skype etc. Klanten kunnen ook kiezen voor ‘overig’. Wij gebruiken deze informatie om een tolk te zoeken. Alleen tolken waarbij dit programma aanstaat in hun tolkprofiel, nodigen we uit.

Stel, de tolkgebruiker wil via Whatsapp bellen voor een afspraak bij de huisarts. Jij hebt Whatsapp niet aanstaan in je profiel. We vragen jou dan niet om te tolken. Jammer, want misschien kan je wel die dag en lijkt het je een leuke opdracht. Zonde voor de tolk en voor de tolkgebruiker.

Kijk dus nauwkeurig naar jouw tolkprofiel. Hoe meer programma’s je hebt aangevinkt, hoe meer tolkopdrachten je zult krijgen. En als je niets hebt aangekruist, dan wordt je niet gevraagd voor opdrachten op afstand.

Tip!

Onze tip is om regelmatig je tolkprofiel te controleren. Kloppen de situaties waarin je wil tolken? Heb je nieuwe vaardigheden opgedaan? En lijk je nog op je profielfoto? Een up-to-date profiel zorgt voor meer tolkaanvragen voor jou en een beter passende tolk voor de tolkgebruiker. En heb je nog nooit met een bepaald programma gewerkt en vind je het daarom spannend? Je hebt altijd voor de opdracht nog contact met de tolkgebruiker. Je kunt dan samen bespreken op welke manier jullie contact hebben tijdens de opdracht.